Şüphe: İslâm için eşit haklar

Bugünlerde Almanya, Hollanda ve Belçika’da olacağım inşallah.. İnternetten bakarken gördüm. İsviçre’de bir gazete internet ortamında okurları arasında anket yapıyor: “İsviçre’de İslam...

Bugünlerde Almanya, Hollanda ve Belçika’da olacağım inşallah.. İnternetten bakarken gördüm. İsviçre’de bir gazete internet ortamında okurları arasında anket yapıyor: “İsviçre’de İslam resmi din olarak tanınsın mı?” Google tercümesine göre anket sorusu şöyle: “İslam ulusal bir kilise olarak kabul edilmeli midir.”

Batıda “Din” yok, “Religio” var. “Mabed” de yok aslında “Kilise” var.. İbadet ayrı bir şey, kilise ritüel var, seremoni var, ayin filan yapılır.. İşin içine “Google tercümesi” girince, yazı başlığı da, Google’den iktibas. Anketin manşeti böyle: Şüphe, İslam için eşit haklar!

Batı, kendi inancı, tarihi ve gerçekleri ile yüzleşmek zorunda. Aleme nizam verme iddiasında bulunanların önce aynada kendilerine bakmaları gerek..

Anketi yapan İsviçre’nin Aargun şehrinin şehir gazetesi, www.aargauerzeitung.ch isimli internet sitesinde Aargauer Kilisesi konseyi başkanının bir açıklaması var. Aargauer Kiliseler konseyi başkanı diyor ki, “Konseyimiz İsviçre’de İslam dininin resmen tanınmasını savunur.” Kilise böyle diyor ama, seküler olduğunu söyleyen muhafazakar politikacı Batı Savunması Hareketi (CVP) Başkanı Gerhard Pfister, kıraldan fazla kıralcı kışkırtıcı bir üslubla demiş ki, “İsviçre Hristiyan bir ülkedir. Herkes bunu böyle bilsin. İsviçre’de yaşayan herkes Hristiyan değerlerine saygılı ve tabi olmalıdır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar