“Stratejik plan” üzerine aykırı düşünceler

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (22.08.2022)''“Stratejik plan” üzerine aykırı düşünceler'' başlıklı yazısı.

 Kişi eğer, muhtemel gelişmelere ve niyetlerine ilişkin hazırlık ve tedarik anlamında sorumluluklarına tedbir babında bir plan yapıyorsa, bu aklın muktezasıdır. Sonuç ne olursa olsun bizim için niyet, istikamet, akıl, irade, eylem ve sorumlulukların gereği idrak esas olacaktır. Mü’minler bilirler ki, bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Bir Mü’min, hiçbir şeyi ihtirasla istemez. Bilir ki, ihtirasla istediği her şey zor bir imtihana dönüşecektir. Belki de o şey dua ile istenen bir bela olacaktır.

Hz. Yusuf, bir rüya yorumundan yola çıkarak, 7 yıllık bolluk döneminde, 7 yıl sürecek kıtlık için hazırlık yaptı. Bu da bir plandı. Ama O’nun planı Allah’ın rızasına uygundu. Sonuçta herkesin bir planı var, Allah’ın ise bir hükmü var. 

Bu işlerin bir de taktik boyutu var. 

Taktik, kısa erimli hedeflere ulaşmak için, bazan rakipleri şaşırtmaya yönelik olarak izlenen yol ve yöntemlerin tümünü ifade eder. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar