Sodom ve Gomore neresiydi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (08.06.2022)''Sodom ve Gomore neresiydi?'' başlıklı yazısı.

Bu fuhşiyat konusu ülke gündeminden kolay kolay çıkmayacak. 

Çünkü köprünün altından çok sular aktı. Hep görmezden gelindi. Aile de, ahlak da, eğitim de, siyaset de, STK da, bürokrasi de, akademi de, iş dünyası da bu ahlaksızlıkla malul ve bu tehlike giderek de artıyor.

Hep Kur’an-ı Kerim’den ayetler yazdım, ama pek az kişi bu uyarıları dikkate aldı. 

Ama kalabalıkların peşinden gittikleri Kitap’ta bakın ne yazıyor: Yuhanna vahyi 17: “1-Yedi tası alan yedi melekten biri gelip benimle konuştu: “Gel!” dedi. “Sana engin suların kenarında oturan “büyük fahişe”nin çarptırılacağı cezayı göstereyim. 2-Dünya kralları onunla fuhuş yaptılar. Yeryüzünde yaşayanlar onun fuhşunun şarabıyla sarhoş oldular.” 3-Bundan sonra melek beni Ruh’un yönetiminde çöle götürdü. Orada yedi başlı, on boynuzlu, üzeri küfür niteliğinde adlarla kaplı kırmızı bir canavarın üstüne oturmuş bir kadın gördüm. 4-Kadın, mor ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı. 5-Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: BÜYÜK BABİL, DÜNYA FAHİŞELERİNİN VE İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.” 

Biz Bebek’teki ahlaki “Müsilaj”la uğraşırken, Bursa’da bir mektepte, anneler günü etkinliğinde bir dansöz gösterisinin şokunu yaşadık. Haziran’da dolu dizgin ilerliyoruz!? Haziran, Süryanice “Sıcak” demek, bu ay çok sıcak geçecek, her anlamda. Roma mitolojisinde Jüpiter’in karısı ve evlilik tanrıçası olan Juno’nun (Namı diğer Latince Junius) ismi İngilizce’de bu ay için kullanılır.

İznik’te kabul edilen 4 İncil’den biri olan Yuhanna İncilinde ayrı bir bölüm olan “Yuhanna vahyi”nin coğrafyası nerede biliyor musunuz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar