Size inandırıcı geliyor mu?

Trump’ın başına taş düştü galiba. Bir anda kalp gözü açıldı, hakikati gördü. PYD’yi bıraktı, DAEŞ ile mücadeleyi Türkiye’ye bıraktı, FETÖ’cüleri paketlemek...

Trump’ın başına taş düştü galiba. Bir anda kalp gözü açıldı, hakikati gördü. PYD’yi bıraktı, DAEŞ ile mücadeleyi Türkiye’ye bıraktı, FETÖ’cüleri paketlemek için talimatı verdi. Halk Bankası sorunu çözülüyor, Hakan Atilla her an serbest kalabilir. Patroit satışı için bir sorun kalmadı. Veliaht prens ve İsrail’le ilişkilerini kesti.

Bakarsınız FETÖ’yü de gönderirler. Zarrab’ı da. Trump ne zaman namaza başlayacak acaba?

Sigortacıların bir bakış açıkları var. Kendilerine çok çok iyi bir iş geldiğinde “ihtiyad” ederler. Yani ağuyu altın tas içre ve bala karıştırıp sunabilirler.

Trump kendi başına mı “hidayete erdi” yoksa bizden birileri üstün ve keskin zekâsı ile Trump’ı ikna mı etti? Trump bütün bu olanları bilmiyordu, yeni öğrendi de mi politika değişikliğine gitti.

Bakın, bunlar geldikleri gibi gider. Bir gecede hidayete erenler, bir saatte bütün sözlerini unutabilirler.. Yaani, neymiş? DAEŞ’i ABD, NATO’daki dostlarımız örgütlememiş. Her şey yanlış bir bilginin sebep olduğu yanlış bir kanaatten ibaretmiş. ABD gerçekten DAEŞ ile mücadele ediyormuş ve zaten bundan sonrasını Türkiye tek başına halledebilirmiş. İngiltere’nin, Fransa’nın, Rusya’nın desteğine bile gerek yok.

Ben özür diliyorum, ABD’li dostlarımız sadece bir yanlış anlama sebebi ile yanlış şeyler yapmışlar. Yani dün Suudi Veliaht Prens konusunda Trump’ın Yahudi damadı Kushner bu işleri karıştırmış bir de Dahlan’ın siyasi ihtirasları. Zavallı Veliahd Prensin de başını yaktılar. Yok, Suudiler parasını verecekmiş, Mısır askerini kiralayıp bir Arap NATO’su kuracaklar mı, SDG ve PYD’lileri, SDG içindeki ezdi ve Hristiyan milisleri de bu Arap NATO’suna asker yapacaklarmış. Yok, plan değişti. ABD PKK’yı da ikna eder, PYD’yi de, bakarsınız, ABD’li dostlarımız, ÖSO yanından SDG’nin de Türkiye’nin “Ortadoğu” politikasında destek unsuru olarak görevlendirilmesi yönünde karar verebilirler. Tamam da benim anlayamadığım, ABD Noel tatili için Irak’taki üsse geri çekilirken niçin DAEŞ’lilerin hapis tutulduğu hapishaneleri serbest bıraktılar. Daha önce de ABD’li dostlarımız DAEŞ’lilerin bir kısmını Sina’ya, bir kısmını Fergana’ya doğru yola çıkarmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar