Siyaset mühendisliği üzerine

Tamam, yeni senaryo belli oldu. Hedefte AK Parti ve tabanı var, AK Parti, içindeki AKP’liler eli ile yeteri kadar sekülerleştirildi.

CHP eli ile laikleştirme olmadı ama, AK Parti ile bu konuda önemli mesafeler kat edildi. En son darbe aile üzerinden vuruldu.

Bugün KADEM’in çok tartışılıyor olması, bu anlamda sembolik bir değer taşıyor. KADEM’i hedefe oturtan, söylem ve icraatı olduğu kadar aile konusundaki belirleyici rolü, “aile” ile olan yakın bağları ve bu anlamda bir “marka” değeri olduğu için. Yoksa ilahiyatlar, imam hatipler, cemaat yapıları da önemli ölçüde sekülerleştirildi. İktidar ve para ilişkisi onları “yumuşattı” artık kolay lokma haline geldiler. Karşı cinsle tanıştılar.

“Ben şunların arkasında şunlar var” gibi bir korku taşımıyorum. Yok MOSSAD varmış, yok Mason locaları, Tapınakçılar varmış, Vatikan, derin devlet varmış, CIA varmış, MI6 varmış. Geçelim bunları.. Hepsinin tepesinde “Şeytan” yok mu! Şeytan da bizim nefsimize taht kurmuş oturmuyor mu! Şeytanlaşmış her insan benim için tehdittir. Ama şu hakikat da var, Allah’ın muttaki kullarına hiçbir Şeytan ve onun işbirlikçisi zarar veremez! Bizim Hafız olan Allah’ımız var. Ne gam!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar