Seçim güvenliği

Bugün için en önemli konu seçim güvenliğidir. Meclis feshedilmeden bu konuda yapılacak bir şey varsa o yapılmalıdır. Eğer Meclis’te bu konu çözülebilecekse vakit geçirmeden hemen ne yapılacaksa...

Bugün için en önemli konu seçim güvenliğidir. Meclis feshedilmeden bu konuda yapılacak bir şey varsa o yapılmalıdır. Eğer Meclis’te bu konu çözülebilecekse vakit geçirmeden hemen ne yapılacaksa yapılmalı.

Eğer bu konuda TBMM bir şey yapamayacaksa, hükümetin yapacağı ne var ona bakmak gerek.. Bu da acil bir konu..

Hükümet de yapamayacaksa o zaman bu görev Yüksek Seçim Kurulu’na düşüyor.

Bazı yasa ve yönetmeliklerde sorun var ve bunların uygulamadan kaldırılması gerekiyorsa Anayasa Mahkemesi ve/veya Danıştay devreye girebilir.. AYM’ye bireysel başvuru üzerinden bir sonuç alınabilir mi bilmiyorum.

Bir de seçim günü belli bölgelerde ve kırsal alanlarda seçim günü için OHAL ilan edilebilir mi.. Yani MGK üzerinden bir güvenlik tedbiri sözkonusu olabilir mi?

Daha önce seçmenlerin güvenli bölgeye taşınması konusu gündeme gelmişti. Sorun şu: sandık ve seçmen yüzü görmemiş oylar vardı. Seçmen tam sayısı HDP’ye oy kullanmış. İptal filan da yok. Diğer partilerin sandık müşahidleri de oy kullanmış gözüküyor, ama sonuç değişmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar