Seçim beyannamesi

AK Parti’nin seçim beyannamesinde ağırlık ekonomi ile ilgili olacakmış. Keşke böyle bir şey yapmasalar. “Tekasür” suresini hatırlayın. Allah nimetlerini artırır ve azaltır. Hz. Ali’ye iktidar...

AK Parti’nin seçim beyannamesinde ağırlık ekonomi ile ilgili olacakmış. Keşke böyle bir şey yapmasalar.

“Tekasür” suresini hatırlayın. Allah nimetlerini artırır ve azaltır. Hz. Ali’ye iktidar vermedi. Hz. Ebu Zer acından öldü. Hz. Eyyüb devrinin en zengini idi, sonra en yoksulu oldu. Ardından eskisinin iki katı bir servete kavuştu..

Hz. Yakub’un başına gelenler, haşa O’nun hata, ihmal ve yetersizliğinin bir faturası mı idi..

Seçmenle bu konuda pazarlık yaparsanız bu geri teper.. Veren Allah alır da. Ya da önce alır, sonra verir.. Allah bizleri mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Hiçbir irade bunu tersine çeviremez.

Gülen’in son açıklamasına bakın. “Rüzgardan devrilen ağaçlar gibi birbirlerinin üzerine devrilecekler. Hazan yaprakları gibi düşüp çürüyecek, gübre olacaklar”. Sormazlar mı, adama sen ne günah işledin de bunlar geldi başına.. Kur’an’ın lanetlediği o Firavun çok mu erdemli biri idi de, Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Yuşa, Hz. Asiye gibi insanlar o evde idiler.

Ekonomi, bir imtihan gereği tersine giderse, size oy verenler aynı mantıkla hareket ederlerse sizi terk etmeleri gerekmez mi.. Siyasiler seçmenle böyle bir menfaat ilişkisi içine girmemeli..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar