Sayılarla din ve dünya

Yeni Akit Gazetesi Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (09.06.2022)''Sayılarla din ve dünya'' başlıklı yazısı.

Dinin, dindarların en çok tartışıldığı böyle bir zamanda, bu konuyu sayılar üzerinden okumaya ne dersiniz? 

Hemen söyleyeyim, bunlar kültürel bir aidiyet noktasında din ve dindarlık sorgulamasını ifade ediyor. Dini, iman, ibadet, muamelat olarak sorguladığımız da ortaya çıkan durum çok daha vahim. 

“Mekanın İslamileştirilmesi” bu anlamda insanın yaratılış gayesine uygun bir şekilde yeryüzünde, Allah’ın rızası doğrultusunda, O’nun halifesi sıfatı ile çerçevesini ve yöntemini kitabında ve risalet yolu ile gösterdiği meşruiyet sınırları içinde tasarrufta bulunmasını ifade eder. O’nun yaratılış özelliklerinin, yani fıtratın korunmasını da kapsar. Bunun dışında bir tasarruf ve otorite İlahlık ve Rablik iddiası anlamı taşır, İslam inancında.

Bizler zamanın ve mekanın şahidleri olarak, aynı zamanda Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olarak, sadece İslam dünyasını değil, insanlığın geleceğini düşünmemiz ve çözüm üretmemiz gerekiyor. 

Dinsizlik ayrı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar