Sabır, sabır, sabır..

Niye her fırsatta, hep aynı ayetleri okuyoruz, hiç düşündünüz mü!? Fatiha’dan sonra namaz içinde okumanın dışında en çok okuduğumuz sure, “asr’a yemin olsun ki!” diye başlayan...

Niye her fırsatta, hep aynı ayetleri okuyoruz, hiç düşündünüz mü!? Fatiha’dan sonra namaz içinde okumanın dışında en çok okuduğumuz sure, “asr’a yemin olsun ki!” diye başlayan “vel asr!” suresi. Burada mücerret olarak “zaman”a bir gönderme olduğu gibi, ahir zaman peygamberine gönderilen bir vahiy olarak, “zamanın sonu”na bir gönderme de olabilir. Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Acaib ve garib hadiselerin yaşanacağı bir döneme işaret edilir.

Mehdi ve Mesih beklentisi içinde olanlar, kıyamet savaşı, Deccal, kitapta yazılanlardan Yecüc-Mecüc, Dabbetül Arz ve Sekine’nin sebeb olacağı büyük çalkantıdan söz etmiyorlar ve sonrası zaten insanın gözünü yuvasından fırlatacak bir dehşeti anlatır.

Burada dinin muhafazası, ateşi elde tutmayla kıyaslanır. Kurtuluşa erecek olanlar Hz. İbrahim’in ayak izinden yürüyen, sözü edilen, atıldığı ateşi gül bahçesine döndüren olayın hanif kahramanı olanlar olacaktır. İşte onlar “Asra yemin olsun ki, insanlar hüsrandadır. Öyle ki, iman edenler, ameli salih işleyenler, sabredenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna”..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar