Ramazan’ın ortasına doğru

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (12.04.2022)''Ramazan’ın ortasına doğru'' başlıklı yazısı.

Hani “başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem ateşinden kurtuluş” ayının ortasına geldik.

Biz gerçekten Ramazan ayının mana ve hikmetine vakıf mıyız aceba! Yani o irfana sahip miyiz! Bu konuyu tefekkür ediyor muyuz, istişare ve şûra ile tearüf ediyor muyuz? 

Sanmıyorum. Domates fiyatlarındaki artış daha çok ilgimizi çekiyor. Yunus’u seviyoruz da, “Himmet”i unuttuk, “Buğday” peşine düştük. Peşine düştüğümüz buğday da gulutenli! 

İçinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındıran Ramazan-ı şerif geldi, ey ahali, duyduk duymadık demeyin..

Birileri bizi, bu arefe günlerinde Şeytani bir oyun olan Metaverse çağırıyorlar. 

Hac, Umre, Kudüs’ten daha çok Metaverse’de seyahat istiyor yeni nesil. Lucid Dream, Astral seyahat daha çok ilgilerini çekiyor. 

Yakında bu kafa ile gidersek, Hacca, Umre’ye, Kudüs’e gitmeye de gerek kalmayacak, Onlar bizim ayağımıza gelecek!? (Tevbe estağfurullah) Vize uçak parası da yok, hatta Cola firmaları kampanya da düzenleyebilir. Ramazan boyunca sahur ve iftarda Cola içene Hac-Umre bedava. Artırılmış gerçekle, gerçekten daha gerçek! Aile boyu için aile boyu hac kazanın!?

Biz Ramazan’a hazırlanırken, İsrail’den gelen komşularımız ağırlandı, Adnan Oktar’ın arkadaşları da önce serbest kaldı, sonra bulunabilenler tekrar tutuklandı. 

Bakarsınız bu arada Mehdi, Mesih, Meşiah da gelir. Zaten Musevi Kahinler Ukrayna, Karadeniz’in Kuzey sahillerinde Kırım’dan sonra İstanbul sahillerinde yaşanacak birtakım hadiseleri Meşiah’ın gelişinin işareti sayıyor. Hazara’larla ilgili senaryoları da var.

Kahinler, stratejistler, istihbaratçılar, silahlı kuvvetler korku üretmeye devam ediyorlar. Söyledikleri olacak olandan çok, yapmaya niyetlendikleri ile ilgilidir genellikle. Bir yandan da birileri bizi öve öve bitiremiyor.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar