PYD PKK’nın can kurtaran simidi mi?

PKK dağılma sürecine girdi. Merkez karargah vuruldu logistik depoları imha edildi. Kendi içlerinde hiyerarşi çöktü. Ada sessiz, Kandil alt birimleri ile iletişim kuramıyor. Senkranizasyon sağlanamıyor. Başlarına...

PKK dağılma sürecine girdi. Merkez karargah vuruldu logistik depoları imha edildi. Kendi içlerinde hiyerarşi çöktü. Ada sessiz, Kandil alt birimleri ile iletişim kuramıyor. Senkranizasyon sağlanamıyor. Başlarına topladıkları acemi çocuklar başlarına bela oldu.

Yurtdışı yapılar nisbeten daha sağlam gibi dursa da, her ülkedeki elemanlar Kandil’den önce o ülkedeki istihbarat yapılarına bağlı.

HDP başına cin toplar gibi bir sürü adam topladı. Dağıtamıyor. Yol haritası yok.. KCK ayrı bir alem. PKK’nın genç yapılanması da.. Kandil’in “okulu boykot”u perişanlıktı.

Halbuki ne güzel planlamışlardı. PYD Kanton ilan edecek. DAEŞ onlara saldıracak, Koalisyon DAEŞ’e karşı PYD’ye destek verecek, tüm dünya böylece Mazlum Kürt halkının DAEŞ terörüne karşı kahramanca direnişini ve zaferini selamlayacaktı. Kahraman PYD DAEŞ saldırılarına karşı Ezidileri ve bölgedeki Hıristiyanları da himayesine alacak, onlarla ortak bir cephe kuracaktı. Chiristian Army’den Süryani savunma birliklerine kadar herkes PYD safına katılacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar