PKK ya da HDP ne yapmak istiyor?

Niyetlerini söylediler. Eteklerindeki taşı döktüler.. Şimdi, bundan sonrası için artık herşey yeniden ele alınacak ve bu yeni duruma göre şekillenecek. PKK’nın peşine takılan, dini hassasiyet sahibi...

Niyetlerini söylediler. Eteklerindeki taşı döktüler.. Şimdi, bundan sonrası için artık herşey yeniden ele alınacak ve bu yeni duruma göre şekillenecek.

PKK’nın peşine takılan, dini hassasiyet sahibi çevrelerden gelen bazı kişiler, “Türklerin devleti varsa Kürtlerin niye olmasın” diyorlar.. Dinen, şer’an buna mani bir hal var mı diyorlar.. Evet, yok.. Aynı şekilde, Zazaların, Yezidilerin, Arnavutların, Boşnakların, Lazların, Gürcülerin, Çerkezlerin, Ermenilerin, Rumların, Çingenelerin, Arapların, Şiilerin, Alevilerin, Nuseyrilerin, Malakanların, Polenezköylülerin de ayrı bir devlet ya da özerk yönetim kurmalarına şer’an mani bir hal yok, tabi eğer bu mantıkla bakarsanız. Laikler de ayrı devlet kurabilirler, Budistler de. Cemalettin Kaplan da Anadolu Federe İslam devletini kurmuştu. Gülen de kendi devletini kursun. Tahşiyeciler de.. Tabi Hilafet isteyen Hizbuttahrir de.. Ee, Hizbullah’ın nesi eksik.. Oldu olacak diğer Nurcuların, Nakşilerin, Kadirilerin de devleti olsun..

Bunlar Allah’ın emri değil. Her kabileye bir devlet olacak diye bir şey yok. “Tefrika girmeden bir millete düşman girmez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” 22 tane Arap devleti var, sonuç ortada. ABD 51, Rusya 81 Devlet, herkes birlik olma peşinde.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar