Peki şimdi ne olacak?

Fransa acımasız olacak. Tamam da, aslında batılı ülkelerin “biz bu noktaya nasıl geldik” diye de sorması gerek. Evet, batılı ülkelerin bir özeleştiri de yapması gerek.  Fransa’da Aralık’ta...

Fransa acımasız olacak. Tamam da, aslında batılı ülkelerin “biz bu noktaya nasıl geldik” diye de sorması gerek. Evet, batılı ülkelerin bir özeleştiri de yapması gerek. 

Fransa’da Aralık’ta seçimler var.. Bunu bir kenara not edelim. Bugün Fransız Parlamentosu’nda bu konu tartışılacak. Bunu da bir kenara not edelim..

Ötekileştirme, Avrupa’daki göçmenler, Afrikalılar, Müslümanlar, çok kültürlülük bundan sonra daha çok tartışılacak. Batıda ırkçılık yükselecek, bunu görmemiz gerek..

Fransızlar bu saldırıyı kendilerine karşı bir savaş olanı olarak görüyorlar. Fransızların ilk hedefleri DAEŞ kampları olacak. İkinci hedefleri Şam. Fransa, Suriye’deki terör bataklığının asıl sebebinin Esed yönetimi olduğunun farkında. 2. hedefin Esed yönetimi olması gerek. Bu konuda Rusya ve Çin’le üst düzey temaslar olacaktır. BM, AB, NATO üçlüsü ile üst düzey temas sağlanacak. Fransa Türkiye ile de işbirliği yapmak isteyecektir..

Saldırı sonrası halkın ve basının, STK’ların tavrı da ilginç. Kırmızı fularlı kız haberi yok, ya da başına silah dayanmış savcı haberi benzeri bir haber de yok.. Birileri daha dün, Paralel operasyonunda, kırmızı fularlı kız haberini hatırlatan bir üslupla yeşil başörtülü hanım haber servisi yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar