Operasyon başladı

Uzun zamandır Ankara’nın dile getirdiği güvenli bölge için harekete geçildi.Önce bu bir savaş değil, operasyon. TSK’nın karşısında bir ordu yok. Bir örgüte karşı yapılan operasyon var.

Bu operasyon PYD ve DAEŞ’e karşı. Operasyona Suriye Milli Ordusu da destek veriyor. 

Türkiye; İngiltere ile birlikte Irak’ın garantörü ve Suriye’de Türkiye’nin sınır bölgesindeki yerleşik Türkmenler ile ilgili vesayet hakkımız var. Suriye’nin garantörleri ise İngiltere ve Fransa arasında yapılan Sykes-Picot anlaşması ile belirlenmiş ve burada Fransızların belirleyici rolü olsa da, ülkede Rusya, ABD ve İran da var.

Bu operasyon aynı zamanda Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik bir operasyon. Bu bir; iki, bölgedeki sivillerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik güvenli bölge oluşturulmasına yönelik. Bu aynı zamanda hem Türkiye’ye, hem de batıya doğru yeni bir göç dalgasını önlemeye yönelik. Ve tabii, aynı zamanda Türkiye’nin sınır güvenliği ve terör saldırılarına yönelik bir operasyon.

Bölgede terör kampları ve sivil yerleşim bölgeleri yanında, bir düzine gibi Amerikan askeri tesisleri bulunuyor ve bu tesislerde çok miktarda silah, mühimmat, araç-gerek, roket bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar