Nerede kalmıştık?

Seçim yine gündemin ilk maddesi.Aslında şark cephesinde de, garp cephesinde de yeni bir durum yok. Birçok şey düne göre daha iyi değil. Belki tek iyi şey İsrail seçimleri ve Avrupa Parlamentosu seçim...

Seçim yine gündemin ilk maddesi.

Aslında şark cephesinde de, garp cephesinde de yeni bir durum yok. Birçok şey düne göre daha iyi değil. Belki tek iyi şey İsrail seçimleri ve Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarının sebeb olduğu belirsizlik krizinin ertelenmiş olması. Bu krizin de bugünden yarına çözülmesi beklenmiyor. “Çıban başı” olan Trump ise, bu yıl sonuna doğru 2020 sonunda yapılacak seçimlere hazırlık yapmaya başlayacak.

Yani Trump’ın stratejisinin merkezinde seçim olacak. Kendisi açısından seçim sonuçlarına pozitif etkisi olacak sansasyonel, kısa erimli, şok çıkışlar yapabilir..

Batı da bu süreçte macera aramayacaktır. Yine de şu önümüzdeki birkaç aya dikkat. Daha doğrusu eylül sonunu bir görmek gerek. 17 Eylül’de seçim yenilenecek, seçim sonuçlarının açıklanması ve ardından hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Bu ekimin sonunu da bulabilir.

İstanbul seçimlerine az bir zaman kaldı ama, öyle görünüyor ki, Avrupa’da erken seçim konusu acil bir gündem haline gelebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar