Muharrem İnce’ye ince ince..

Muharrem İnce “AK Parti % 49 oy alırsa gider kitap okurum, tavuk beslerim” demiş. Üzüldüm. CHP’nin bugün düştüğü durumun sebeplerinden biri de bu ruh hali. Ali Nesin de CHP içindeki krizi bir başka...

Muharrem İnce “AK Parti % 49 oy alırsa gider kitap okurum, tavuk beslerim” demiş. Üzüldüm. CHP’nin bugün düştüğü durumun sebeplerinden biri de bu ruh hali. Ali Nesin de CHP içindeki krizi bir başka açıdan yorumlamış. Bu ideoloji ile, Kemalizmle, bu psikoloji, bu söylemle bir yere gidemezsiniz.. Sorunun kaynağı içinizde. Kaçtığınızı sandığınız şeye doğru koşuyorsunuz.

Bakıyorum kimi Türkiye’yi terk etmekten söz ediyor.. Niye, nereye.. Biri Fransa’ya gitmiş. AK Parti’nin Fransa’daki oy oranı Türkiye’dekinden daha az değil. Fransa’nın Mali ya da Çad politikasını hatırlayacak olursa belki Fransa’yı da terk etmek isteyebilir.. Sormak gerek, Türkiye değilse neresi..

Ben olsam böyle bir şey söylemezdim. Büyük konuşmuş. Mesela CHP % 49 oy alsaydı ben ne yapardım. Gider arkadaşlarla konuşurdum. Sonra “biz nerede yanlış yaptık” diye düşünürdüm.

Eğer mal, can, namus, akıl, inanç ve neslime yönelik açık ve yakın bir tehlike söz konusu değilse öyle kaçmaz, küsüp köye gidip tavuk beslemezdim.. Direnirdim, direndim.. 44 yıl sürdü, bir ömür boyu sürdü bu.. Pişman değilim. Bugün aynı şartlara dönersek, yine aynı şeyi yapardım. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar