Matruşka siyaseti

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (29.03.2022)''Matruşka siyaseti'' başlıklı yazısı.

Tüm dünyada oyun içinde oyun sergileniyor. Hani Rus oyuncakları var, açtıkça içinden bir yenisi çıkar. 

Bu savaşlar, kıtlık, iklim senaryoları, pandemi pandomisi, aşı vesair hepsi bu “oyun içindeki oyun”un parçaları.

Biz daha CoVID’i anlayamadan yeni musibetlerle burun buruna geldik. 

Savaş filan yok, tezgahı kurmuşlar, 2014’den beri hazırlık yapıyorlar. 

On binlerce genci eğit-donat’la paramiliter bir grub olarak, gayri nizami harp için eğitip, donatmışlar, birileri de çıkıp nereden çıktı bu Ukrayna krizi diyor. Rusya saldırdı, Ukrayna vatan müdafaası yapıyor. İyi oynuyorlar. Her şey Hollywood senaryosuna benziyor.

İklim krizi de sun’i, kıtlık da.. 

Petrol fiyatları da.. 

Mali kriz, ekonomik kriz, siyasi kriz, sosyal krizin şartları oluşturuluyor, sonra da düğmeye basılıyor. Hani bir domino taşını devirdin mi, hepsi ötekisinin üstüne devriliyor. Hastalığı çıkaran kendileri, ilacını satan, aşısını üreten de kendileri. 

Hastalığın mikrobunu kendi laboratuvarlarında üretiyorlar. Bunu yapanlar, suali mukadderler için artırılmış gerçeklik temelli, bilimsel yalanlar da üretiyorlar. Zaten siyaset, sermaye, bürokrasi, akademi, media, sivil toplum, cemaat içinde çok güçlü işbirliği yaptıkları unsurlar var. Bir yandan da söz dinleyenlere havuç, direnenlere sopa gösteriyorlar. Böyle geçinip gidiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar