Mart ayının ortasındayız

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (16.03.2022)''Mart ayının ortasındayız'' başlıklı yazısı.

Mart ayının ortası aynı zamanda Şaban ayının da ortasına denk geliyor ve zaten Şaban’ın sonu Ramazan. 

“Mart” ayı adını Roma tanrısı “Mars”dan almaktadır. Bu tanrı çabuk öfkelenen, sabırsız, kavgacı, huysuz bir tanrıdır. Savaş tanrısına adanan bir ay. 

Romalılar, hava şartlarının uygun olmaya başlaması ile sefere çıkma ayı olduğu için savaş tanrısına adamışlardır bu ayı. “Öldürgen” bir aydır bu ay. İngilizce “March” olarak yazılır. “Mars”, Roma mitolojisindeki “savaş tanrısı”dır. “Juno” ile “Jüpiter”in oğludur. Etrüsk “ziraat tanrısı” Maris’in Latinize edilmiş biçimi olduğu da rivayet edilir. Ayrıca bahar yürüyüşü (marş) ile de ilgilidir.

Yunan mitolojisindeki Tanrılar tanrısı Zeus ve Hera’nın oğlu, “Savaş Tanrısı”, “Ares”, Roma mitolojisindeki “Mars”a karşılık gelir. 

Ares ilginç bir karakterdir. İki kız kardeşi var, tabii onlar da tanrı: “Eileithyia” doğum ve ebelik tanrıçası ve “Hebe” Gençlik tanrıçası. 

Bunları aslında bugün, Great Reset ve Ukrayna krizi ile birlikte okuyun isterseniz. 

Bugünü düşünürken “Tanrılar Tanrısı”nın oğlu Savaş Tanrısına adanan aydayız. Bu tanrının kız kardeşleri ise  “doğum” ve “gençlik” tanrısı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar