Laiklik mi dediniz!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (05.07.2022)''Laiklik mi dediniz!'' başlıklı yazısı.

Yine Laiklik tartışması. 

Bu tartışma bitmeyecek galiba. 

Şeriat ya da Cumhuriyet de, Hilafet de öyle. Aslında bu kavramları seven de, ona karşı çıkanlar da bilmiyorlar. Bilmediklerini de bilmiyorlar. Ve herkese akıl vermeye kalkıyorlar. Kendileri gibi düşünmeyenleri tehdit ediyorlar.

Çevrenizdekilere sorun bakalım, “Cumhur” ne demek!. 

Çoğu Cumhur “Halk”, Cumhuriyet “Halkçılık” filan diyecektir. Oysa 6 Ok’un biri Cumhuriyetçilik, diğer Laikçiliktir.

Peki Cumhuriyeti bilmiyoruz da, Hilafeti biliyor muyuz! 

Yok canım! 

Birçok kişi Hilafetin kaldırıldığını sanıyor. 

Açın bakın yasaya, Hilafet değil, Hilafetin makamı kaldırıldı. 

Peki yasada bu nasıl ifade ediliyor: “Hilafet mana ve mefhum olarak Cumhuriyetin şahsı manevisinde mündemiçtir”. 

Mecliste konu tartışılırken birçok milletvekili, Hilafetin aynı zamanda Millet Meclisinin şahsı manevisinde mündemiç olduğunu konuşuyordu.

Ya hu, abiler, ablalar, etmeyin, tutmayın. Hilafetten Cumhuriyete intikal eden yetki ve sorumluluğu tedvire memur olmak üzere Diyanet örgütlendi ve Dini Vakıflar, Vakıflar İdaresine bağlandı. 

Siz “Laik devlet” diyorsunuz ya, o devlette imamlar devlet memuru, siz “Hacı-hoca” demeyi yasakladınız ya, o “Hacı - hoca” takımı maaşlı devlet memuru, zorunlu din dersi var bu memlekette. 

Bir yanda “Hacı” demek yasak, öte yandan devlet “Hac yönetmeliği” yayınlar ve insanların hacı olması için organizasyon yapar.

Diyaneti kaldıralım desen, dini vakıflar kurulacak sivil bir dini cemaat yapısına devredilmesi gerek. 

Tüm dünyadaki Müslümanların cemaat örgütleri de bir araya gelip kendileri için bir yönetici seçmesi gerek. Ne Türkiye, ne öteki İslam ülkeleri, ne de batılılar böyle bir şey istemezler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar