Laik AB bizden ne istiyor!

Laik AB, kendi “Hristiyan”lığını öne sürerek bizim “Müslüman” kimliğimize karşı çıkıyor.. Hani o demokrasiniz, o hoşgörü kültürünüz, çoğulculuğunuz...

Laik AB, kendi “Hristiyan”lığını öne sürerek bizim “Müslüman” kimliğimize karşı çıkıyor.. Hani o demokrasiniz, o hoşgörü kültürünüz, çoğulculuğunuz, katılımcılığınıza ne oldu ya hu!.. Çıkarlarınız sözkonusu olduğunda hepsini helvadan put yapıp yiyordunuz değil mi? Afiyet olsun.. Ya da bunlar makyaj malzemesi idi değil mi? Loreal, Maybelline, Deborah gibi bir şey yani. Şeffaflık deyince içini, gösteren kıyafetleri anlamalıyız.. “Maskara”lık bir şey mi idi sizin için o insan hakları, hukuk devleti filan dediğiniz şey.. Ya da kendinizi maskeli baloda mı sandınız. Bizi AB’ye alıp aklınızca Hristiyanlaştıracaktınız öyle mi, Çağdaşlaştıracaktınız, Batılılaştıracaktınız..

1960’larda işçi alırken, sağlıklı, okumamış olanları Anadolu’nun bozkırlarından toplayıp, Paris, Londra, Berlin, Roma’nın metrolarına fırlatacaktınız. Onları dönüştürüp, servet sahibi yaptıktan sonra onların çocuklarını tekrar Türkiye’ye gönderip bizi dönüştürme hayalleriniz vardı değil mi? Ama olmadı işte. 

Harfimizi değiştirerek bizi tarihimiz, kültürümüz, geleneğimizden koparacağınızı sandınız, laikçi uygulamalarla dinle aramıza mesafe koyacağınızı düşündünüz, kıyafetimizi değiştirerek bizi kendinize benzettiniz, zaman, mekan algımızı değiştirmeye çalıştınız, nisbeten başarılı da oldunuz. Ama işte buraya kadar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar