Krapon, grized, fiber

Krapon’u bilir misiniz? Buruşuk renkli kâğıtlar vardı, çekince akordeon gibi uzayan. Sınıfları süslemede kullanırdık. Kâğıttan renkli kurdele anlayacağınız.Grized! Bizim...

Krapon’u bilir misiniz? Buruşuk renkli kâğıtlar vardı, çekince akordeon gibi uzayan. Sınıfları süslemede kullanırdık. Kâğıttan renkli kurdele anlayacağınız.

Grized! Bizim “Yavru Kurt”lar, İtalyan “Kara Gömleklileri”ne benzesin diye, biz ilk mektepte iken grized, gri renkli bezden yapılmış önlükler giyerdik. Sonra doğrudan “Kara gömlek” giyer olduk.

Fiber” deyince siz “Fiber optic” anlıyorsunuz ama, biz “fiber” deyince, her yeri heykelle donatmak isteyen CHP kafasının siparişine yetişemeyen “İş bilen-iş bitiren heykeltraşlarımız” beton heykeller, pahalı, taşıması zor, üretimi zaman alınca kolay ve ucuz bir çözüm ürettiler. Kompozit çözüm. En ekonomiği ve kolayı, seri üretilebilecek ve taşıması kolay olanı “Fiber”di.  Bas gitsin, oto boyası ile renklendir, memleket Atatürk’e doysun!

Perinçek’in deyişi ile “Devrimden çocuk balonu”na böyle geçiş yaptık. O “yapamazsınız” dese de.

Bir zamanlar “Yerli malı, yurdun malı” diye haftalar yapardık, şimdi AVM’lerimiz tıka basa yabancı markalarla dolu. İçtiğimiz su bile yabancı marka. Adamlar sermaye getiriyor, ne teknoloji, üstüne üstlük, yerli suya karşı, promosyon yoluyla haksız rekabet yapıyorlar. Dindarımız da, laikimizde, solcumuz da “Cola”cı! Slogan “Kahrol America”, eylem “İç bir cola!” İyi gider.!?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar