Kibriti gözümüze çok yaklaştırırsak

Operasyon planlandığı gibi devam ediyor ve Resulayn’a girildi. Bir operasyonun başarısı, sadece operasyona katılan askerlerin cesareti ve tecrübesi ile asker sayısı ya da sahip olduğu silah ve mühimmad, teknik imkanla da açıklanamaz. 

Halk desteği konusunda da bir endişem yok. Müttefiklerimize hiç mi hiç güvenim yok. Arap ülkeleri derseniz, halk bizimle, yönetimlerin çoğu karşımızda.

Yurtdışındaki PKK ve FETÖ; Türkiye ve İslam karşıtları ile kol kolalar ve Batılı müttefiklerimiz de onlarla birlikte. Onların içimizdeki uzantıları da aynı şekilde onlarla birlikte.

Bu operasyonun hedefinde yaklaşık Konya’nın yarısı kadar bir alan kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bir başka ifade ile Hollanda’nın üçte biri kadar bir alandan söz ediyoruz.

Bu bölgede sivil bölgeler var. Orada kim kimdir, bundan tam olarak emin olamıyoruz. Amerikan üsleri var. Onlara dokunamıyoruz. Orada Kürt asıllı Amerikan askeri yanında ABD üslerinde görevli, onların himayesinde personeller de var. Bunlar doğrudan PYD’ye destek veren unsurlar. Siz hedefteki kişi silahını gizlemişse ve ateş etmiyorsa fark edemiyorsunuz ama o sizin kim olduğunuzu biliyor. Ve onlar bölgeyi çok iyi biliyorlar. Gizlenmek ve siper almak için tüneller kazmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar