İSEDAK’Tan G20’ye!..

Dün İstanbul’da İSEDAK, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin toplantısı vardı. İSEDAK 1981 yılında 3. İslam Zirvesinde alınan karar üzerine...

Dün İstanbul’da İSEDAK, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin toplantısı vardı. İSEDAK 1981 yılında 3. İslam Zirvesinde alınan karar üzerine kurulmuştu. İlk toplantının yapıldığı 1984 yılından beri her sene toplanmaktadır. Komite bugüne kadar 34 toplantı yaptı. 

Erdoğan bu toplantıdan sonra 30 Kasım-1 Aralık’ta Arjantin’de, Buenos Aires’teki G20 Zirvesi’ne katıldıktan sonra, 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde de Paraguay ve Venezuela’yı ziyaret edecek.

Erdoğan İSEDAK konferansında yaptığı konuşmada, Filistin davasına özel bir yer ayırdı.

“Filistinliler davalarına sahip çıktıkça kimse Filistin’i yok edemeyecektir. Hiçbir zulüm, hiçbir baskı Filistinlilerin gönlündeki hürriyet ateşini söndürmeye yetmeyecektir” dedi ve 1. Dünya savaşına atıf yaparak, “Bir damla kan ve bir damla petrol” anlayışı ile dünyanın kan gölüne çevrildiğini söyledi ve “Kendi tarihlerimizi oryantalistlerin anlattıkları şekilde ele almak bizi parçalamak isteyenlerin işine yarayacaktır” dedi.

Erdoğan’ın şu ifadelerinin de altının çizilmesi gerekir: “Onlar farklı dayanışmalarla birlikteliklerini perçinlerken biz hâlâ parçalanıp, bölünüyoruz. Filistin’den Suriye’ye, Yemen’e kadar yaşanan olayların arkasında büyük savaşın ardından yapılan dizayn vardır. Bugün milyonlar aç, açık yaşıyorsa, bunun sorumlusunu farklı yerlerde aramaya gerek yok. Sorumlusu biziz, yani Müslümanlar, sözde Müslümanlar!” Buradaki “Sözde Müslümanlar” vurgusu da ayrıca dikkat çekici bir vurgu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar