İrtica değil irtidat

Birileri başardı. Bir zamanlar “komünizm geliyor” derlerdi, gelmedi.. “İrtica geliyor” dediler, o da gelmedi. Ama, biz “mürtedin hükmü”nü tartışırken irtitad gerçekleşti.Türkiye, halkın...

Birileri başardı. Bir zamanlar “komünizm geliyor” derlerdi, gelmedi.. “İrtica geliyor” dediler, o da gelmedi. Ama, biz “mürtedin hükmü”nü tartışırken irtitad gerçekleşti.

Türkiye, halkın %98’i Müslüman bir ülke diye övünüyorduk. Ta ki, MAG danışmanlığın “Türkiye’de toplumun dine ve dini değerlere bakışı” kamuoyu araştırma anketi yayınlanana kadar. Araştırma 2019 Ekim ortasında yayınlandı. Aslında durum çok daha vahim. Özellikle 15-25 yaş grubuna bakarsanız bu gününüze şükredersiniz.

Atomizasyon tamamlandı. Nötralizasyon sürecinin sonuna yaklaştık. Bir sonraki adım Agnostizm. İnsanlar neye inanacaklarını bilmeyecek. Bakın bu insanlar “Agnostik” olup olmadıklarını da bilmeyecekler. O Deist dedikleriniz de Agnostik aslında.

Sorarsanız “Müslüman” olduklarını söyleyecekler. Ama, amentüyü bile bilmiyor bu insanlar. Farzları ve haramları da bilmiyorlar. İşin kötü yanı bilmediklerini de bilmiyorlar.. Öğrenmek için de istekli değiller.. Çünkü onlara göre bilmek özgürlüklerini sınırlandırıyor. Onların “cici” bir tanrıları var. O her şeyi affeder. Onlara göre önemli olan “kalp temizliği”dir ve zaten o da onlarda var. Dini emirler ve yasaklar yaşlanınca düşünülecek konular. “Hele o zaman bir gelsin”..

Sünnet düğününde dansöz oynatan adam”a benziyor bu iş. Artık ramazanda genelevi kapatan patron ve patroniçeler de yok. Kurban keserek genelev açan belediye başkanlarımız var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum