İnceldiği yerden..

Hep yazıp, söylüyorum: Bu kapitalizmin krizidir. Bir dönem, “kavramları ve kurumları ile” yıkılıp gidiyor. Daha önce faşizm ve komünizm yıkıldı. Şimdi yıkılmakta olan kapitalizm ve ona dayalı...

Hep yazıp, söylüyorum: Bu kapitalizmin krizidir. Bir dönem, “kavramları ve kurumları ile” yıkılıp gidiyor. Daha önce faşizm ve komünizm yıkıldı. Şimdi yıkılmakta olan kapitalizm ve ona dayalı ya da tersi, Siyonizmdir.

Aslında bunlar Şeytanın kadim hileleri. Hayat devam ettiği sürece bunlar yıkılır, küllerinden yine doğar ve kılık değiştirir, döner yine gelir. 

Hep diyorduk ya “Dünya 5’ten büyüktür” diye. Daha oraya gelmedi. Hâlâ onların içimizdeki uzantılarından, dostlarından, onların içimizdeki gönüllülerinden kapı kullarından yakamızı kurtaramadık ki, sıra onlara gelsin.

Ama bir yandan da kapitalist sistem kendi içinde çöküyor. İlk çatırtı NATO’dan geldi. Bu süreç devam edecek. FED de çökecek, LIBOR da, IMF de, Dünya Bankası da çökecek. Doların saltanatı bittiği gün ABD’nin saltanatı da bitecek. AB de dağılacak.

LIBOR büyük ihtimalle 2022’den önce ömrünü tamamlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar