Himmet mi, buğday mı?                              

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (12.05.2022)''Himmet mi, buğday mı?'' başlıklı yazısı.

Bizim Yunus önce ikileme düştü ve “buğday”ı tercih etti. Sonra döndü, “himmet” dedi. Ama himmet için önce “buğday”dan vazgeçmesi gerekirdi. O da aklını kullandı, ferasetini kuşandı, “Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun” dedi. Teorik anlamda buğdayı isteseydi, himmetten mahrum olacaktı. Himmeti seçti, onun sofrasından bugün milyonlar aklını, kalbini ve karnını doyuruyor.

Önce bu “Yunus ikilemi”ni anlamak ve bir karar vermek gerekiyor. 

“Hamiyet ne demek bilir misiniz! Himaye etmek. Hami olmak. Sahi bizim “Himaye-i etfal”imiz vardı değil mi!

Bu soruyu, bu ikilem çerçevesinde şöyle soralım: 

Adalet mi, buğday mı? 

Ama unutmayın adalet mülkün temelidir. Yani sahip olduğunuz her şeyin teminatıdır. Adaleti kaybederseniz, sahip olduğunuz her şey tehdit altında olacaktır. Hem de nasıl kazanmış olursanız olun!

Ateş düştüğü yeri yakar. 

Kimse adalet istemiyor. 

Kendi işinin görülmesini istiyor. Adamını bulup işini halletmek istiyor. Çünkü tek partiyi gördü, çok partili dönemi gördü, darbe dönemlerini gördü, solcusunu, liberalini, sağcısını, milliyetçisini gördü. Akademisi sustu, mediası da öyle. Parayı veren düdüğü çalıyor. Çoğu 3 maymunları oynadı, oynuyor. 

Siyasetçisi, vekaleten orada durmuyor sanki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar