Hazır olmak

Tarihin kavşak zamanlarından birinde, jeopolitik (siyaset - mekan ilişkisi) ve jeostratejik (mekan - gelecekle ilgili yön eylem planı) açıdan önemli bir bölgede yaşıyorsanız, zamanın ve mekanın size...

Tarihin kavşak zamanlarından birinde, jeopolitik (siyaset - mekan ilişkisi) ve jeostratejik (mekan - gelecekle ilgili yön eylem planı) açıdan önemli bir bölgede yaşıyorsanız, zamanın ve mekanın size sağladığı avantajlar yanında riskler ve sorumluluklar da vardır.

Biz aynı zamanda yaşadığımız zaman’ın (asr) ve mekan’ın (arş) çocuklarıyız. Ve o zaman’ın, mekanın şahidleri olma zorunluluğumuz vardır. İnsanın mümin kimliği, vahiy ışığında zamana ve mekana şahidliği çerçevesinde şekil, anlam ve derinlik kazanır.

Zor şartlar büyük fikir ve eylem sahiplerinin yetişmesi, ortaya çıkması ve kendilerini isbatlamaları açısından bir imkan ve fırsattır aynı zamanda.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dünyanın her yerinde çeşitli krizlerin yaşandığını belirterek, “2015 yılı Türkiye için çok önemli bir yıl olduğu gibi dünyanın küresel olarak çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı ve yakın dönemde de karşı karşıya kalmanın devam edeceği bir süreçten geçiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde rahat ve huzur yok” dedi. Bir başka habere göre Putin nükleer donanımlı, kozmik uçan karargahının kullanıma hazır hale getirilmesi talimatını vermiş.

Herkes kötü günler için hazırlık yapıyor sanki. Birileri ise bulanık suda balık avlamak için fırsat kolluyor. Kurtlar puslu hava bekliyor ki avlarına saldırsınlar. Birileri bulanmadan durulmayacağını düşünüyor olmalı ki, inceldiği yerden kopsun havasında. Tanrıyı kıyamete zorlamaya çalışanlar da aynı kafada. Artık hiçbir şey insan zekası ve eli ile düzeltilemeyecek kadar karışsın ki, Tanrı haşa, mecburen müdahale etmek zorunda kalsın.. Ve sonuçta da ne olacaksa olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar