Hayatın şeyleri

27.11.2008, tam 10 yıl önce, o zaman adı Vakit olan gazetede şunları yazmışım:Özkök geçen gün “Hayatın şeyleri”nden söz ediyordu. Nasıl bir arkadaşını yurtdışına...

27.11.2008, tam 10 yıl önce, o zaman adı Vakit olan gazetede şunları yazmışım:

Özkök geçen gün “Hayatın şeyleri”nden söz ediyordu. Nasıl bir arkadaşını yurtdışına kaçırdığından ve bir arkadaşının lezbiyen evliliğinden filan.. “Hayatın şeyleri” bunlar.. Sonuçta resmen “NATO’ya, CENTO’ya, AB’ye, IMF’ye ve Şeriata bağlıyız. Türk Milletinden, İslâm ümmetinden, Garp Medeniyetindeniz. Elhamdülillah Tanrı dağı kadar Türk, Hıra dağı kadar Müslümanız, ne mutlu ‘Türküm’ diyene!” Bu arada CHP Genel Merkezinde “Mescid” açılması tartışması yaşanıyormuş. Belki CHP’deki “Mescid” değil, “Mescit” olur. Hani olur o kadar da artık.. Onlar da “secde” değil, “secte” ederler.. Yavaş yavaş. Öğrenecekler.. Ne de olsa “Acemi dindar”lık. O zaman bir de Cemevi lazım. Bir de gay-lezbiyen club.. Ateistler için de bir başka oda. Budistler için mutlaka bir meditasyon odası olmalı bir kenarda.. Müjde Ar, yanında bir de çarşaflı bir aday! Ne muhteşem olur?!. Nur Serter’e psikiatr desteği lazım o zaman. Onu bu durumda partide kalmaya kim ikna edebilir ki? Hayatın şeyleri bunlar..

Maksat demokrasi olsunCHP, AK Parti’ye giden dindar oyları alacak ya, çarşaftan başladı, Mescid’le devam ediyor.. Seçim anketlerine bakıyor musunuz? CHP %11 seviyelerinde, MHP %10’nun altında.. Hem de SP’nin %6, BBP’nin %4 oy aldığı hesabı ile böyle.. DTP de %4 gibi. AK Parti %53.. Baykal’a bir önerim var. Mescidi Aksa konusuna da bir el atsanız nasıl olur?

Mesela şu Hac konusu ile de ilgilenseniz.. İmam Hatip, Kur’an kursu konusu da önemli..

Başörtüsü konusunda Yakub Kadri’nin şu “Çarşaf ve Peçeye Dair” yazısını çoğaltıp dağıtmak gerek.. Belki de yapacağı en radikal şey, Laikliğe çağdaş bir yorum getirmek olur. Laikliğin objesi, din ve devlet değil, egemen dini kurumla(kilise) devlet arasındaki ilişkiyi düzenlemektir batıda Laiklik. Bu konuda Fransız Laikliğini koruyan La Lique’nin Laicite isimli kitabını tercüme ettirip bastırıp dağıtmalı. 96 sayfalık küçük bir kitab.. Minicik bir şey, CHP Laiklik için bu kadarcık bir şeyi ihmal etmemeli.. Bir de CHP’nin adını “Cumhuriyetçi Halk Partisi” olarak değiştirip, imtiyazlarını terk etmesi gerek.. Yani TTK, TDK ve İş Bankası ile ilişkiler gibi alanların yeniden düzenlenmesi şart.. Hatta bu amaçla bir “Cumhuriyetin kazanımlarını koruma ve geliştirme vakfı” kurabilir.. Dernekler yasasında bir değişiklik yapıp, siyasi dernek kurulmasına imkan tanınmalı.. 

CHP şu siyasi partiler yasasındaki, Diyanet’in yapısının değiştirilmesini teklif etmeyi yasaklayan yasa maddesinin iptali için de bir adım atmalı.. Ve Diyanet’in yapısının değiştirilmesi için ilk teklifi CHP vermeli.. Hepsinden önce Anayasa değişikliği konusunda engel olmasa, bu konuda gölge etmese aslında başka bir himmet beklediğim yok..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar