Gazeteci misin, ajan mı?

012 Mart’ında Taraf gazetesi, AFP’de çalışırken, kendine ajanlık teklif eden Fransız istihbaratının yabancı haber ajansları ve STK’lar üzerinden istihbarat faaliyetlerini MİT’e aktaran bir...

012 Mart’ında Taraf gazetesi, AFP’de çalışırken, kendine ajanlık teklif eden Fransız istihbaratının yabancı haber ajansları ve STK’lar üzerinden istihbarat faaliyetlerini MİT’e aktaran bir fotoğrafçıyı “Gazeteci misin, MİT’çi mi” diye deşifre ederek, AFP’den tazminatsız atılmasını sağlamış, hatta paralel polisler ve savcılar tarafından KCK operasyonunda tutuklanmıştı.

Aslında bu, Fransız istihbaratının MOSSAD ve CIA ile birlikte gerçekleştirdiği bir karşı casusluk faaliyetinden başka bir şey değildi. Bu operasyonda Paralel medya, paralel polis ve savcılar tetikçi ve ajan olarak kullanılmıştı.

Hablemitoğlu’nu hatırlıyorsunuz. Alman vakıfları ve bir takım yabancı STK’ların Türkiye’deki faaliyetlerini mercek altına almış, bunların Türkiye’de basın ve STK görüntüsü altında istihbarat faaliyeti ve 6. Kol faaliyetleri yaptığını yazıp konuşmaya başlamıştı. Hablemitoğlu’nu ortadan kaldırıverdiler.

PKK, DHKP - C, Paralel yapı, BÇG ya da ADD, ÇYDD farketmiyor, hepsi kaynaktan besleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar