G20 sonrası

Herkes “ne olacak bu Suriye’nin hali” diye soruyor ama, asıl soru “ne olacak bu İsrail’in hali” aslında. Türkiye yeni dünya düzeni kilit ülkesi.. Türkiye’ye rağmen bir düzen zor. En azından bu...

Herkes “ne olacak bu Suriye’nin hali” diye soruyor ama, asıl soru “ne olacak bu İsrail’in hali” aslında.

Türkiye yeni dünya düzeni kilit ülkesi.. Türkiye’ye rağmen bir düzen zor. En azından bu bölgede Türkiye’yi hesaba katmayan hiçbir projenin uygulama şansı yok.. Belki Türkiye her istediğini yapamaz ama, Türkiye’nin hayır dediği bir projenin başarı şansı yok gibi..

Türkiye eski Türkiye değil artık, ama hâlâ eski kafalar, kavramlar, kurumlar işbaşında. Yani bugünkü Türkiye yarınki Türkiye’nin olmayacak. Kavramları, kurumları, tarihe ve geleceğe bakışı ile yeni bir Türkiye doğuyor.. 

Geleceğin Türkiyesinde soğuk savaş mirası ne CHP olacak, ne de MHP.. Hatta daha dün kurulan AK Parti de bu hali ile yola devam edemez..

Her zaman değişimin lokomotifi olan TSK bu değişim sürecinde ilk kavşağı döndü ve ilerlemeye devam ediyor..

Büyük değişim için Anayasa değişikliği şart.. Tabii bizim STK’lar, üniversiteler, sermaye de değişecek. Din algımız da. Yeni bir tecdid ve arınma hareketi kapıda..

Sınırlar, rejimler, iktidar yapıları değişecek.. BOP batının en önemli hamlesi idi. Derin devletle olmuyor, paralel devletle de olmadı, BOP da bomladı.. Türkiye batının ucuz asker deposu,  sıçrama tahtası, askeri üssü, nükleer atık çöplüğü, oltayı yutan  balık değil artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar