Fırtına öncesi sessizlik

Haziran’ın nerede ise yarısına geldik. Ramazan’ın ilk haftasını tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günler daha da yoğun geçecek gibi. Saldırıların artması bekleniyor. Cumhurbaşkanının...

Haziran’ın nerede ise yarısına geldik. Ramazan’ın ilk haftasını tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günler daha da yoğun geçecek gibi. Saldırıların artması bekleniyor.

Cumhurbaşkanının dokunulmazlıkla ilgili onayının ardından yeni bir hukuki süreç başladı.. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha meclis oylamasının hemen ardından “AYM’ye bu konuda bireysel başvuru yapılamaz derken, Anayasa Mahkemesi de bazı CHP ve HDP milletvekillerinin “dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğün durdurulması” talebiyle yaptıkları başvuruları birleştirerek ele aldı ve reddetti.

Şimdi CHP ve HDP’liler bir yandan AİHM gidecek, bir yandan da Avrupa Birliği’ni arkalarına alarak Ankara’ya baskı kurmaya çalışacak.

Ermeni meselesinden sonra Avrupa ülkeleri bir de bu konuda Ankara ile ipleri daha da germek istemeyebilir.. Eğer bir gerilim olursa ipler kopabilir de.. Zaten Ankara ile Avrupa’nın arası terör konusunda yeteri ile gergin, buna bir de bu dokunulmazlık konusu eklenecek olursa işler iyice sarpa sarabilir..

Şimdi olacak olan ne? Meclis’e gönderilen dosyalar yeniden savcılıklara gönderilecek. Savcılar haklarında işlem yapılan kişileri ifadeye çağırabilir.. İfade vermeye gelmeyenler hakkında gıyabi tutuklama kararı verilebilir.. Arkasından takipsizlik kararı verilebilir, ya da savcılık iddianame hazırlayarak dava açabilir.. Savcılık bu süreçte gözaltı ve tutuklama kararı da verebilir.. Bu aşamadan sonra birileri kaçmaya da çalışabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar