Fırat’ın doğusunda durum

Fırat’ın doğusu tekrar gündemde. Toplumda, “Ağustos ayı ile ilgili yeni bir zafer beklentisi” oluştu; Erdoğan’ın açıklamasından sonra.

Muharrem Sarıkaya, geçen gün Fırat’ın doğusunu yazdı ve bir harita yayınladı. Bu harita, ABD’nin Türkiye’ye kabul ettirmeye çalıştığı bir harita. Türkiye sınırında Türkiye ve ABD’nin kontrolünde 5 KM’lik bir şerit var. Onun altında 9 KM yalnızca ABD’nin kontrolünde bir şerit ve onun altında büyük ölçüde ABD’nin elinde pazarlık kozu olarak tuttuğu 4 KM’lik bir şerit var. Onun altındaki bölge ABD ve PYD’nin kontrolüne bırakılan bir bölge.

ABD bu haritayı kabul etmemiş. Ama üzerinde çalıştıkları harita nasıl bir harita onu bilmiyoruz.

ABD’liler ölümü gösterip, hastalığa razı etme çabasında anlaşılan.

Bakın, böyle bir plan PYD’yi Türkiye sınırına taşır. En azından PYD’nin piyade tüfeği menziline sokar. MKEK 12.7 mm kara hedeflerine karşı etkili menzile sahip ağır makinalı tüfekler 1829 metreyi vuruyor. Yani, Türkiye’ye verilmek istenen şeridin %50’lik bir bölümü, ABD’lilerin ağır makinalı tüfeklerinin etkin vuruşuna açık! Nerede ise karargah dışında güvenlik tehdidi ile karşı karşıyayız demek bunun anlamı. Bu alan aynı şekilde dron saldırılarına açık bir alan demek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar