Evrensel kardeşlik hareketi

Mudurnu deyince herkesin aklına “tavukçuluk” geliyor. Peki biliyor musunuz ki, burada 700 yıldır cuma günleri “Ahi evran” duası yapılıyor, namaz öncesi.. “Evrensel kardeşlik” duası yani.Bu konu...

Mudurnu deyince herkesin aklına “tavukçuluk” geliyor. Peki biliyor musunuz ki, burada 700 yıldır cuma günleri “Ahi evran” duası yapılıyor, namaz öncesi.. “Evrensel kardeşlik” duası yani.

Bu konu, Kırşehir ya da Mudurnu ile sınırlı değil.. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Hz. Ali (RA)’ın dediği gibi “Ya dinde kardeş, ya tende bir eşiz”! Yeryüzünden hesaba çekileceğiz. “İla-yı kelimetullah” için yeryüzünü dolaşacağız.

21 Eylül Cuma günü “Dünya Barış günü”. Neden o gün Mudurnu’daki cuma duasına Diyanet İşleri Başkanımız katılıp, bu 700 yıllık geleneğin ihyası yönünde bir adım atmayalım. Kültür Bakanı da katılsın mesela. STK’larımız, basınımız da el atsın bu işe, benzer cuma duaları, birçok esnaf mekanlarında, sanayi ve ticaret sitelerinde neden yapılmasın!?

Mudurnu’daki duaya, Borsa İstanbul başkanımız Himmet Karadağ ile birlikte katıldık.. Daha sonra Bolu valisi, büyükşehir belediye başkanı, Mudurnu kaymakamı, belediye başkanı ile birlikte bu gelenekle birlikte bu coğrafyanın nasıl ihya edileceğini konuştuk..

Mudurnu deyince ilk akla gelen şey “Tavukçuluk”. Tamam bu da iyi, güzel de, bana kalırsa bu 700 yıllık gelenek çok daha önemli.. Bir de, burası İstanbul’un fethinden 120 yıl önceden birer ilim merkezi.. Süleyman Paşa Camii fetihten 100 yıldan daha önce yapılmış mesela Göynük’de. Akşemseddin’in mezarı da hemen bu caminin yanında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar