Evet; ‘Hitler, Yahudileri yok etmek istemedi’

AA, 21 Ekim 2015’de ilginç bir haber geçti.  İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hitler’in Yahudileri yok etmek değil, sürgün etmek istediğini, Yahudileri katletmesi için Hitler’i “zamanın...

AA, 21 Ekim 2015’de ilginç bir haber geçti. 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hitler’in Yahudileri yok etmek değil, sürgün etmek istediğini, Yahudileri katletmesi için Hitler’i “zamanın Filistinli Müftüsü Hüseyni’nin ikna ettiğini” ileri sürdü.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Kudüs’te düzenlenen “37. Dünya Siyonist Kongresi”nde konuşan Netanyahu, “Hitler, Yahudileri yok etmek değil sürgün etmek istemişti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni, Berlin’e giderek ona, ‘Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin’e) gelir’ dedi. Hitler, ‘Peki ne yapayım onlara?’ diye sordu. Hüseyni ‘Onları yak’ dedi” iddiasında bulundu. Netanyahu’nun, Yahudi soykırımı iddiaları ile ilgili olarak Hitler yerine Filistinlileri suçlayan açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekerken, İsrail medyasında da Netanyahu’nun bu iddiasının “Yahudi soykırımını inceleyen en önemli tarihçiler tarafından bile reddedildiği” yönünde haberler yer aldı.

İddiaya göre; Almanya’da Hitler yönetimi, 1939-1945 dönemindeYahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden toplam Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor. İsrail’de Holokost’un kurbanları için her yıl 27 Nisan’da anma törenleri yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar