Dikkat, dikkat!                 

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın bugünkü (22.04.2022)''Dikkat, dikkat!’’ başlıklı yazısı.

Hatırlatayım, “uysal atın çiftesi pek olur”. Kavga pazarda, tarlada, kirada çıkacak. 

Hep bir ümitle mucizevi bir kurtuluş umudu taşıyorlar. Yine, “Bunlar değilse çözüm üretecek olanlar, o zaman onlar kim?” sorusunun cevabını bulamıyorlar. 

Sonuçta kahırla katlanıyorlar. Yarın “ne olacaksa olsun, inceldiği yerden kopsun” noktasına gelirse işler, o zaman ne olacağını kimse kestiremez.

Herkesin kafasının bir yerinde, derununda, din ve ahlaktaki çöküşün sancısı var. Dağılan aileler, kaybedilen genç nesil, eğitimdeki çöküş, adaletsizlik, rüşvet, torpil ve yolsuzlukla ilgili  kulaklarına sızan, inanmak istemese de, beynini kemiren, cevabını arayan sorular var. 

Bakın 3 konu var ki, insanlar bu alandaki gerçekleri bizzat yaşıyorlar: 

Adalet, Aile ve Gençlik. 

Mutlaka çevrelerinde bu sorunları yaşayan birileri var. 

Ve şu Pandemi yalanı! 

Önce DSÖ sanki İslam’ın şartı gibi sunuldu, NAS’tı da, “Farz-ı Ayn mı, Farz-ı Kifaye mi” konusu bile tartışıldı, Peygamberimizin hayatından örnekler verildi. Camiye bile müdahale edildi, ama şimdi gerçekler tek tek ortaya çıkmaya başlayınca, insanların kafası karıştı.

Sıradaki felaketi söyleyeyim mi, bu gayrimenkul piyasası patlayacak! Bu Amerika’daki, Avrupa’daki konut krizinden daha kötü patlayacak. Bu fiyat artışı ile piyasa balon yaptı. Bu patlama diğer birçok sektör yanında sadece inşaat sektörünü değil, bankaları da vuracak. Bu işten anlayanlara soruyorum; ülkemizde daha önce böyle bir servet transferi görülmemiş! Servet taşa, toprağa, demire, çimentoya gömülmüş. Öyle ya gayrimenkul birileri için “güvenilir liman”. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar