Deist mi, putperest mi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (24.04.2022)''Deist mi, putperest mi?’’ başlıklı yazısı.

Ramazan yazılarına devam..

Gençler “Deist oluyor” diyoruz da, bunların çoğu Deizm ne onu bilmez. 

Çiller kuşburnu içince niye memlekette kuşburnu çayı moda oldu ise, gençler aynı şekilde akıntıya kapılıp, şekilde Deist olduğunu sanıyor. 

O bir marka, moda bir akım o kadar. Çoğu farkında değil ama, bunların çoğu “Ateist” de değil, Agnostik. Bir insan bilmediği bir şeyi nasıl reddeder ki! Zaten önce var olan bir şeyi kabul etmemiş oluyorsunuz. Şeytan Allah’la konuşuyor,
ama O’nu reddediyor, kendi nefsini PUT
ediniyor. İnkar yanında kibrin sebeb olduğu bir isyan ve nefse tapınma olayı var. Şeytan aynı zamanda kendi nefsinin de şeytanı oluyor. Nefsi aklını esir alıyor.

Sonuçta müşrik bir topluma doğru ciddi bir tereddi var. Kendi nefsini, nefsinin heva ve heveslerini politik liderlerinin, örgütlerinin, şeyhlerinin, din büyüklerinin, nefsini İlah ve Rab edinen kalabalıkları görüyoruz.

Şaka değil, bu kalabalıklar, o kişilerden “Kaderlerini değiştirmesini” istiyorlar. Zaten onlar da “Kaderinizi değiştireceğiz” diyorlar. Onlardan medet umuyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar