CHP’nin CB adayı belli oldu mu?

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için İlhan Kesici’yi aday göstereceği ileri sürülüyor. Engin Ardıç’a göre bu “2. bir İhsanoğlu vakası” olarak tarihe geçecek bir olay. Bir zamanlar...

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için İlhan Kesici’yi aday göstereceği ileri sürülüyor. Engin Ardıç’a göre bu “2. bir İhsanoğlu vakası” olarak tarihe geçecek bir olay. Bir zamanlar “sağ’a lider olması” düşünülen bir ismin CHP listesinden aday gösterilmesi toplumda kolay anlaşılacak bir durum değil. Marksist PYD karargahında Amerikan bayrağı, kapitalizmin jandarması, bölgemizde işgal gücü ABD askerinin kolunda PYD armasını gördükten sonra, “olmaz olmaz” deme, “olmaz olmaz!”.

Kesici Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “benim adayım Kılıçdaroğlu” diyor. Şimdi buna “diplomatik bir dil” mi diyelim, “ironi” mi diyelim. 

Ben 28 Şubat sonrası, ANAP’vari bir örgütlenme ile darbecilere karşı durulabileceğini düşünürdüm. Hasan Celal Güzel, Numan Kurtulmuş, Muhsin Yazıcıoğlu, İlhan Kesici ve Merak Akşener’in de içinde olduğu yeni bir siyasi oluşum. Hasan Celal Güzel emekli oldu diyeceğim ama, yaşlı halinde “Yeni Türkiye” için direniyor. Numan Kurtulmuş, Has Parti’den sonra AK Parti’ye geçti. Belki Numan bey Erdoğan’ı yanına alacaktı, ama sonunda Erdoğan Kurtulmuş’u yanına aldı. Kurtulmuş’un birlikte yola çıktıkları Mehmet Bekaroğlu CHP de yoluna devam ediyor. Muhsin Yazıcıoğlu artık hayatta değil. Bir zamanlar “sağa lider” olarak gösterilen İlhan Kesici gitti CHP’ye milletvekili oldu. Üstelik de meclisin en sessiz milletvekillerinden biri. 28 Şubatçılar’ın kazığa oturtacakları söylenen Meral Akşener ise FETÖ’cü çıktı.

Bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor. Kulağa hoş gelen projelerin gerçek hayatta bir karşılığı olmayabiliyor.

Sonuçta AK Parti kuruldu. Cem Uzan AK Parti’ye karşı kurulmuştu ama, baraj altı kalınca AK Parti daha ilk seçimde anayasal çoğunlukla meclise girdi. Cem Uzan’ın hesabı başka olsa da Allah Cem Uzan’ı AK Parti’ye hizmete memur etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar