Bumerang

Bumerang, Avustralya yerlilerinin kullandığı bir av aracıdır. Ok gibi, gittiği yerde kalmaz, özel bir hava akışkanlığı dinamiği ile hedefini vuramazsa, usta atışının Bumerang’ı...

Bumerang, Avustralya yerlilerinin kullandığı bir av aracıdır. Ok gibi, gittiği yerde kalmaz, özel bir hava akışkanlığı dinamiği ile hedefini vuramazsa, usta atışının Bumerang’ı fırlattığı yere geri döner. Aslında D8 ülkelerinin harita üzerinde dizilimi de bir Bumerang’ı oluşturur. Bana göre, bu Bumerang bugün için  İpekyolu’ndan, baharat yolundan daha değerlidir..

Bugün Bumerang’ı bu yönü ile değil, başka bir yönü ile ele alacağım. Eğer dikkat etmezseniz, fırlattığınız bumerang, hedefini vurmazsa, döner gelir, sizi vurur.

Buna dini bir yorum da katalım. Birileri için bir şey söyler, ya da ötekiler için bir iddiada bulunursanız, o şey onlarda yoksa yani o şey bir iftira ise, o söz ve iddia döner sizi vurur. O sözü söyleyen o işi yapmış gibi yargılanır.

Dikkat edelim, her söz, iş ve iddiamız gün gelir, kendi aleyhimize delil olarak kullanılabilir. Emin olmadığımız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar