Bu gidiş nereye?

Suruç’ta yaşananların ardından tartışmalar devam ediyor.. Davutoğlu’nun teröre karşı deklarasyon çağrısı karşılıksız. Demirtaş her zamanki Demirtaş....

Suruç’ta yaşananların ardından tartışmalar devam ediyor.. Davutoğlu’nun teröre karşı deklarasyon çağrısı karşılıksız. Demirtaş her zamanki Demirtaş. İnandırıcılıktan uzak ve demagojik. Sıkışınca zamana ve zemine göre konuşup, sonra bildiğini okuyan, bir yandan Kandil’e öte yandan KCK’ya, adaya selam gönderen bir politikacı.

Bölgeden gelen son haber Urfa’da iki polis evlerinde ölü bulundu.. Bir gün önce de bir asker çatışmada hayatını kaybetmişti, iki yaralı vardı. Bu arada; bir çok ilde olaylar devam ediyor..

Suruç olayı sıradan bir olay değil. Öncesi, sonrası var.. Hiç bir gerçek bu saldırıyı elbette meşru gösteremez. Bu gerçek olayın öncesini-sonrasını sorgulamamızı engellemez.. Sahi olay yerindeki kameralar olay anında niye çalışmıyordu? SGDF’liler parka girişte aramaya karşı çıktılar mı.. Alana giren çarşaflı kimdi ve arandı mı? O bombadan hemen önce oradan ayrılan sarışın hanım, engelli erkek kimdi. “İstihbarat zaafiyeti var” diyorlar da, MİT’in, askeri birliklerin, bölgedeki istihbarat elemanlarının eğitim kampını yer adı vererek deşifre etmeye çalışan Demirtaş’ın kendisi değil mi? MİT TIR’ları olayı da aynı konuyla ilgili değil mi idi.. Demirtaş; PKK ve kendi çevrelerindeki CIA, MOSSAD bağlantılı ajanlar konusunda neden sesini çıkartmaz.. Bu konuda Paralel Yapı, PKK, Derin Devlet birlikte çalışıyor sanki. Uluslararası koalisyona evet ama, Türkiye’nin bölgede istihbarat çalışmalarına, askeri hareketine hayır. Bunun anlamı ne! Uluslararası koalisyon ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden oluşmuyor mu? Bu senaryoda İsrail’in belirleyici bor rolü yok mu? Bölgede DAEŞ bahanesi ile Türkmen ķöylerinin çevresini vurup, Türkmenleri Türkiye’ye göçmeye zorlayıp, uluslararası koalisyonun gölgesinde Türkmen köylerinin PYD’nin işgalinin ardından, Arap milliyetçileri ve DAEŞ militanlarının PYD’ye saldırısına karşı koalisyonun tekrar devreye girerek bir bakıma çatışmayı Türkiye sınırına doğru sürmeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar