Biz hepimiz suçluyuz!

Hani zalimler karşısında susmayacak Hakkı söyleyecektik. Hani kendi nefsimizi temizlemek esas olacaktı.

Oturmuşuz, herkes ötekinin açığını arıyor, açığını yakaladığı adamı hain ilan ediyor, sonra da insanlara dönüp, “bak o bu haltı yemiş, oyunu bana ver” diyor.

Hepsi aynı şekilde davranıyor. Aslında herkesin dediğini doğru kabul ederseniz, temiz kimse yok. Kimse kendini temizlemekten, çevresini temizlemekten yana değil sanki.

Yani “inni küntü minezzalimiyn / Muhakkak ki biz zalimlerden olduk” diyen yok. Biz kendimizi temizlemeyince de değişen bir şey yok.

“Yok aslında birbirlerinden pek farkları, tek farkları adları” sanki! Ve sonuçta bizler içimizdeki kendini ‘ıslah ediciler’ olarak tanıtan beyinsizlerin işledikleri yüzünden helake doğru sürükleniyoruz.

Bu sadece bizim ülkemiz için geçerli değil, bölgemizde durum farklı mı sanki. Bölgemizi bırakın, Türk dünyası, İslam dünyasında durum ne? Bırakın İslam dünyasını tüm dünyada durum ne? Çin, Rusya, İsrail, Vatikan, Mısır Suudi Arabistan, ABD, İngiltere, durum farklı mı sanki. İran, Malezya da durum ne? İnsanlık adeta cinnet geçiriyor....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar