Bismillahirrahmanirrahim

İyi bir Müslüman olmak için Fatiha’nın manasını okuyup düşünün. .

Bugün günlerden Cuma. Biz ahir zaman Peygamberinin ümmetiyiz ve zor bir zamanda yaşıyoruz. Bu zor zamandan yüzümüzün akı ile çıkmak için “Allah’ın ipi”ne sarılalım. Tefrikaya ve bilmediğimiz şeylerin peşine düşmeyelim. Dinimizi Allah’a has kılalım. İstişare ve şûradan ayrılmayalım. İşi ehline verelim. Adaletten ayrılmayalım ve el emin olalım. 

Bugün herkesin en fazla bildiği bir ayet olan “Besmele”den söz etmek istiyorum. Besmelenin ilk kısmındaki o “taşlanmış Şeytan” ifadesindeki sır, babalarımız Hz. İbrahim’in örnekliği ve önderliğinin sırrıdır. 2. sır Hz. Hacer’in sırrı, kadınlarımız için örnekliği ve önderliğine işaret eder. 3. sır Hz. İsmail’in sırrıdır. Hz. İsmail’in sırrı  çocukların ve gençlerin örnekliği ve önderliğini anlatır.

Orada Kurban örnekliğinde ölüm ve hayat sorgulanır. Orada Cebrail’in hediyesi olan koç bağışlanmış bir hayattır. Ve Allah’a sunulan bir can vardır. Onun için Kurban keserken “Bismillah” deriz!

......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar