Bir işin içinde herkes varsa

Bu kadar farklı çevreden bu kadar insan varsa, o işten bir şey çıkmaz. Birileri kurban seçilir, birileri teslim olur, birilerinin malına mülküne el konur, kimsenin gıkı çıkmaz.Bunların çoğu...

Bu kadar farklı çevreden bu kadar insan varsa, o işten bir şey çıkmaz. Birileri kurban seçilir, birileri teslim olur, birilerinin malına mülküne el konur, kimsenin gıkı çıkmaz.

Bunların çoğu anlaşacak demenin de bir âlemi yok, zaten çoğu birileri ile anlaşarak bu işlere girdiler. Belki şimdi değişen süreçte konjonktürel olarak öne çıkanlar vardır, ya da birilerinin birilerine ihtiyacı vardır, onu bırakıp buraya gelmesi gerekiyor. Dün tepedekiler ortakken bugün yollarını ayırmışlarsa, bizimkilerin onlardan birini seçmesi gerekir. Birini seçmek zor değil de, öteki itiraz ederse ne olacak. İşte orada biraz sorun var.

Güya Pandora’nın kutusunda Türkiye’den 220 isim vardır. Yok, canım o açıklanan listedeki 220 isimleri. Siz onun sonuna bir sıfır daha ekleyin.. Açıklanan isimlerin hemen hemen tamamı eski zenginler. 

Ha! Şu var, zaten dünyaya açılıyorsanız, bu offshore’lerden birine takılmak zorundasınız. Serbest bölgede yeriniz olacak içeride. Özel uçağınız ve yatınız da olmalı.

2008’de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar