Bayram, kan, gözyaşı

Bu bayram da yine oluk oluk kan aktı.. Mekke’de yaşanan olay tam anlamı ile bir felaket. Daha vinç kazasının izleri silinmeden bu defa çok daha vahim bir olayla karşı karşıya geldik.. 1000 civarında can kaybı var ve bir o...

Bu bayram da yine oluk oluk kan aktı..

Mekke’de yaşanan olay tam anlamı ile bir felaket. Daha vinç kazasının izleri silinmeden bu defa çok daha vahim bir olayla karşı karşıya geldik.. 1000 civarında can kaybı var ve bir o kadar yaralı.. Sahi, o yolu kim, niçin kapattı. O gün o güzergahta neden o kadar az sayıda personel vardı.. Bunun hesabını kime soracağız, kim verecek bunun hesabını. Sakın “Allah’tan” deyip geçiştirmeyin, Evet hayır da, şer de Allah’ın iradesi içindedir, ama bu işte sorumluların sorumluluğu bu külli gerçekle örtülemez. Haşa, Allah(cc)’ı suçlayamazsınız. Bu katliamın bir sorumlusu vardır ve o bulunmalıdır..

IŞİD’çiler, Yemen’de Bayram namazı sırasında Şii mescidlerine saldırdılar..

Irak’ta, Suriye’de de terör can almaya devam etti. Türkiye’de de saldırılar ve operasyonlar bayram süresince devam etti.. İnşallah bayram dönüşü karayollarında bir trafik terörü yaşanmaz..

Mekke’deki ölümlerle ilgili, bu işin ana sorumlusu Suudi yönetimi.. Bu işi beceremiyorlar. Her sene bir olay oluyor ve bir türlü akıllanmıyorlar..

Hacılar klimasız 1980-90 model arabalarla taşınmaya çalışılıyor.. Laf da dinlemiyorlar..

Bu işin kalıcı çözümü için, Suudilerin bu işten el çekmesi gerek. Mekke, Medine ve Cidde’nin beynel müslimin bir yönetime devredilmesi gerek..

Bu bölgedeki ülkelerin sınırlarını İngiltere çizdi, rejimlerini de İngilizler tayin etti. Yönetici kadroları da İngilizler belirledi. Yani bugünkü yönetimler o topraklarda yaşayan halkı, ya da onların, inanç, kültür ve geleneklerini temsil etmiyor.. İsrail nasıl İngiltere’nin eseri ise, Suudi Arabistan da, bölgedeki diğer rejimler gibi bir Made in England’dır.

Bu durum böyle devam edemez ve bir gün mutlaka bir şekilde bu iş patlayacaktır. O zaman korkarım bu işi çözmeyenler ortaya çıkacak sonuçtan çok büyük zarar göreceklerdir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar