Aziz Sancar kimdir?

“Müslüman kabre gidince Fatiha okur.” Aziz Sancar öyle söyledi ve Anıtkabir’de Fatiha okudu.. Zor Türkçe konuşuyor. Amerika’da yaşıyor. Ama sonuna kadar ülkesine bağlı. Savurlu. Mardinli yani. Arap...

“Müslüman kabre gidince Fatiha okur.” Aziz Sancar öyle söyledi ve Anıtkabir’de Fatiha okudu.. Zor Türkçe konuşuyor. Amerika’da yaşıyor. Ama sonuna kadar ülkesine bağlı.

Savurlu. Mardinli yani. Arap asıllı. Anadili Arapça. Evlerinde aile kendi arasında hâlâ Arapça konuşuyor. General Semih Sancar ile aynı aileden. Aileden bir başka tanınmış isim de HDP Mardin Milletvekili Prof.Dr. Mithat Sancar. Mithat Sancar ile Prof. Dr. Aziz Sancar ile babaları amca çocuğu. Mithat Sancar yaş farkı nedeniyle Aziz Sancar’a “Aziz Amca” diye hitap ediyor.

Aziz Sancar’ın annesi, AK Parti’nin bir dönem üst bürokratlarından Özay Özsüer’in üvey teyzesi.

Aziz Sancar’ın yakasındaki Türkiye bayrağı rozeti vardı. Boynundaki gravatta ise Osmanlı tuğrası. Haber a’ya verdiği mülakatta bir Cumhuriyetçi olduğunu söyledi, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya göndermede bulundu ve bin yıllık ortak geçmişe vurgu yaptı.

 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan üç kişiden biri. Daha önce Koç bilim ödülü almış. The Times’a kapak olmuş bir bilim adamından söz ediyoruz. Son derece mütevazı, bizdeki dostluk, ünsiyet ve yardımlaşmanın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söylüyor. Ne yazık ki, o Türkiye’de iken, onun doğup büyüdüğü yerlerde teröristler bu bin yıllık kardeşliğe karşı suikastlar düzenlemeye devam ediyordu.. Onun böyle bir zamanda Cumhurbaşkanını ve Genelkurmay Başkanını ziyaret etmesi ilginç ve önemli.

Sancar’ın buluşu kanserin tedavisi de bir umut olabilecek, ama o sigara içilmezse en az %50 oranında kendi buluşuna ihtiyaç duyulmayacağını söyledi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar