AK Parti nereye!

Sürprizlerle dolu bir seçim bizi bekliyor. Herkes önce AK Parti’nin ne yapacağını merak ediyor.. Ardından en çok merak edilen 2. parti HDP. HDP barajı aşacak mı, aşamayacak mı? Nişantaşı sosyetesi ne...

Sürprizlerle dolu bir seçim bizi bekliyor.

Herkes önce AK Parti’nin ne yapacağını merak ediyor.. Ardından en çok merak edilen 2. parti HDP. HDP barajı aşacak mı, aşamayacak mı? Nişantaşı sosyetesi ne yapacak.. Daha doğrusu beyaz Türklerin tavrı.

AK Parti varsayalım oy kaybetti, ama MHP ya da HDP’den biri barajı aşamasa ya da ikisi birden barajı az bir farkla geçseler, AK Parti yine tek başına iktidar olur.

Yeni seçimde SP-BBP ortaklığı olmayacak.. Olsa da bu ittifaka oy verenlerin büyük çoğunluğu AK Parti’ye oy verecek.. Zaten BBP’nin eski genel başkanı seçim hükümetinde Kültür Bakanı, Başbakan Yardımcısı Türkeş. MHP’den önemli bir oy AK Parti’ye gidecek.. Daha önce AK Parti’ye oy verirken bu seçimde MHP’ye oy verenler, aslında HDP’ye karşı kendilerine göre AK Parti üzerinde bir baskı oluşturmak istiyorlardı. “Nasıl olsa AK Parti tek başına iktidar olacak. HDP’nin güçlü bir şekilde temsil edileceği bir parlamentoda MHP’nin de güçlü bir şekilde girmesini düşünen çevreler MHP’ye oy verdiler. Bu düşünce ile hareket edenler sükutu hayale uğradılar. Ama gelinen noktada, hem MHP’nin tavrı ve hem de güç kaybeden bir AK Parti’nin koalisyon arayışına girmesi, bunun ekonomi ve siyasetteki yansımaları milli bir felakete dönüştü.

Özellikle Bahçeli’nin uzlaşmaz tavrı, HDP’yi iktidara taşıyan inatçılığı MHP’ye oy verenler için tam anlamı ile bir sükutu hayale dönüştü. Bahçeli’nin Ecevit hükümetindeki uyumunu ve sessizliğini hatırlayanlar, bugünkü uzlaşmaz tavrına, hırçınlığına bir anlam veremiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar