Afrin’de sona doğru

TSK ve ÖSO artık Afrin’de. Afrin operasyonunda sona gelindi. Ama nereden baksanız nisan başını bulur. Hatta nisan ortalarına da sarkabilir.. Daha yapılacak çok iş var. Mayınlar temizlenecek, hendekler kapatılacak, yaralar...

TSK ve ÖSO artık Afrin’de. Afrin operasyonunda sona gelindi. Ama nereden baksanız nisan başını bulur. Hatta nisan ortalarına da sarkabilir.. Daha yapılacak çok iş var. Mayınlar temizlenecek, hendekler kapatılacak, yaralar sarılacak, hastalar tedavi edilecek, yıkılan şehirler imar edilecek, yerel güvenlik birimleri oluşturulacak, eğitilecek, donatılacak, göç edenlerin evlerine dönmeleri sağlanacak. Suçlular yakalanacak..

Erdoğan soruyor: “Suriye’de 20 üs kuruldu. Niye kuruldu bunlar? Bu üsler burada niye var? Ya Türkiye ya İran. Herhalde Rusya’ya karşı değil. O üçüncü  dünya savaşı anlamına gelir.”

Bakalım ABD, AB, NATO nasıl bir tavır alacak. AB güç idaresine söz verdiği yardımları gönderme kararı aldı. ABD Membiç’ten PYD’lileri göndereceğini söylüyor. Öte yandan NATO Genel Sekreteri başka şey söylüyor, genel sekreter yardımcısı başka bir şey söylüyor.

ABD PYD’lilerin Fırat’ın doğusuna gönderileceği söylüyor da, SDG PYD’lilerden ibaret değil ki. Bunlar bir gün DAEŞ, öbür gün PYD, öbür gün rejim askeri olur. Silahlı terör unsurlarının bölgeden tamamen tasfiyesi gerek. Ankara kararlı. Yoksa Afrin’de PYD’lilerin başına gelenler ötekilerin de başına gelir.

Afrin’de PYD unsurlarının kaybı 4000 civarında. Operasyonlar her halukârda, hem Suriye’de, hem Irak’ta ve hem de Kandil’de, ister ABD’den bağımsız, ister ABD ile olsun, PYD’nin kontrol dışı terör unsurları, PKK unsurlarına karşı devam edecek. Bu gidişata bakarak, terör örgütünün mayısa doğru kaybının 5000’i bulabileceğini söylemek pek de abartılı bir iddia olmayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar