Afganistan’da son durum

Çin, Afganistan’daki Taliban rejimini tanıyan ilk ülke olacakmış. Düşünsenize, kendi ülkesinde sıradan geleneksel bir Müslümanlığa bile tahammül gösteremeyen bir rejim; Afganistan’da Taliban rejimine...

Çin, Afganistan’daki Taliban rejimini tanıyan ilk ülke olacakmış. Düşünsenize, kendi ülkesinde sıradan geleneksel bir Müslümanlığa bile tahammül gösteremeyen bir rejim; Afganistan’da Taliban rejimine destek verecek! Daha önce SSCB ile düşmanken, Afganistan’da sosyalist Afganlara da destek veriyordu. İnsan Şeytanlarının elinde siyaset, Şeytani bir tuzaktan başka bir şey değil anlaşılan. Sonuçta “dün dündür, bugünse bugün.” Taliban rejimi kendi ülkesindeki Müslümanlarla uzlaşamaz ama, laik ülkelerle, Çin’le, Rusya ile ABD ile İngiltere ile İsrail ile anlaşabilir. Çünkü siyasette, “Gayeye giden her yol meşrudur”.

Bakalım şimdi DAEŞ ne yapacak! Fergana’ya gönderilen milisler ne yapacak? Afganistan, İslam dünyasına devrim ihraç etmeye kalkacak mı? Zira kurulan Afgan İslam Emirliği! Herkesin onlara biad etmesi gerekir!? Tabii olayların nasıl gelişeceğini bilmiyoruz.

Taliban Kabil’e girme sürecinde Doha’da, ABD’lilerle sürekli bir temas halindeydi. ABD’lilerin bulunduğu bölgelere girişte birtakım aracılar üzerinden müzakereler yapıldığı haber veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar