Taşlardan değil adamlardan bina inşa etmek

Dünya sürgününü tamamlayıp Rabbe yürüyen Sezai Karakoç üstad Şehzadebaşı’nda Gün Doğmadan şiirine ilham veren Şehzadebaşı Camii’nin haziresine defnedildi. Mekânı Cennet olsun....

Dünya sürgününü tamamlayıp Rabbe yürüyen Sezai Karakoç üstad Şehzadebaşı’nda Gün Doğmadan şiirine ilham veren Şehzadebaşı Camii’nin haziresine defnedildi. Mekânı Cennet olsun. Diriliş şairinin kabrinde dua ederken 15 yıl önce aynı camide Namazla Diriliş Seferberliğini başlattığımızı hatırladım.

Namaz ve cami aşığı olan merhum Sezai Karakoç üstadımız, ‘Müslüman toplumun kalbi camidir’, der:

“Cami, mihrabıyla bir tapınak, minberiyle bir toplum ve bir devlet, kürsüsüyle bir okuldur… Cami halkın hayatına kök salmış ulu bir çınardır. Cami köktür; halk, Müslüman halk, caminin gövdesidir.

Cami, kıyamete kadar ezanlarıyla bütün insanlığı Allah’a çağıracak, namazıyla Müslümanı Allah’ın katına yükseltecek, hutbesiyle üstün insanlık düzenini tebliğ edecek, doğruluklara doğrultacak, eğriliklerden çevirecek, vaazıyla ilim ve ahlâk, marifet ve hikmet dersini verecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar