Peygamberimizin Dilinden Dualar

Duaya çok muhtacız. “Bana dua edin; duanızı kabul edeyim” (Mümin, 60) buyuran Rabbimize nasıl dua edeceğimizi de ayet ve hadislerde buluyoruz. İşte Peygamberimizin (s.a.) dilinden muhteşem dualar:“Allah’ım! Senin...

Duaya çok muhtacız. “Bana dua edin; duanızı kabul edeyim” (Mümin, 60) buyuran Rabbimize nasıl dua edeceğimizi de ayet ve hadislerde buluyoruz. İşte Peygamberimizin (s.a.) dilinden muhteşem dualar:

“Allah’ım! Senin katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidayet, işlerime nizam, dağınıklığıma tertip, içime kâmil iman, dışıma salih amel, amellerime temizlik ve ihlâs verir, rızana uygun istikâmeti ilham eder, ülfet edeceğim dostumu lütfeder, beni her çeşit kötülüklerden korursun.

Allah’ım! Bana öyle bir iman, öyle bir yakîn ver ki, artık bir daha küfür ihtimali kalmasın; öyle bir rahmet ver ki, onunla, dünya ve ahirette senin nazarında kıymetli olan bir dereceye ulaşayım.

Allah’ım! Hakkımızda vereceğin hükümde lûtfunla kurtuluş istiyorum; şehidlere has makamları niyaz ediyorum; bahtiyar kullarının yaşayışını diliyorum; düşmanlara karşı yardım talep ediyorum!

Allah’ım! Anlayışım kıt, amelim az da olsa ihtiyaçlarımı senin kapına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 97 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 117 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar