Namaz Merkezli Hayat

Müslümanlar olarak “önceliklerimiz” üzerine yazdıklarımız, bizi imandan sonra ibadette “ilk önceliğimiz” olan “Namaz” konusuna getirmişti. Yüce Rabbimizin bütün peygamberlere (a.s) ve son peygamber...

Müslümanlar olarak “önceliklerimiz” üzerine yazdıklarımız, bizi imandan sonra ibadette “ilk önceliğimiz” olan “Namaz” konusuna getirmişti. Yüce Rabbimizin bütün peygamberlere (a.s) ve son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a) önce Tevhid inancını, ardından da Tevhid’in eyleme dönüşmüş ibadet biçimi olan namazı emrettiğini ayet-i kerimeler ve hadis-i şeriflerle görmüştük. Devam edelim:

Kur’ân-ı Kerim’in başında yer alan Fatiha Suresi’nin bir ismi de Salât (Namaz) Suresi’dir ve bir hadis-i şerifte buyurulduğu üzere; “Fatiha’sız namaz olmaz” (Buhari, Ezan 10/95; Ebu Davud, Salat 2/136).

Kur’ân-ı Kerim’in ikinci sayfasında Bakara Suresi şöyle başlar: “Elif Lam Mim. Kendisinde şüphe olmayan bu Kitap muttakiler için yol gösterendir. Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.” (Bakara 2/1-3).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar